top of page

Proficiat Kiara!

Graag willen we jullie als eerste op de hoogte brengen van belangrijk nieuws voor ons als club en in het bijzonder voor één van onze atleten, Kiara Maene.


Al enkele jaren traint Kiara bij Meylandt AC. Vorig jaar verkreeg ze het statuut van G-atlete. Ze traint samen met Aukje, Goele, Anke, Anika, Mei, Paulien, Zita, Jana... waar ze zich aan kan optrekken en spiegelen.

Door haar inzet en talent heeft ze dit jaar verschillende Belgische records, binnen de G-atletiek, op haar naam gezet. Haar totaal staat nu op 5 (!).


Dit is bij het bestuur van Parantee-Psylos niet ongemerkt gebleven. Na verschillende kennismakingen en het afleggen van testen, heeft ze vorige week ook het talentenstatuut bij Parantee-Psylos verkregen. Zij verkrijgt dan ook een topsportcontract en zal jaarlijks de vooropgestelde doelen moeten behalen om erkend te blijven.


Dit alles kon niet gebeuren zonder de goede ondersteuning die ze krijgt van haar familie. In functie van haar talentenstatuut heeft ze vorige woensdag al enkele fysieke testen in Gent moeten afleggen om haar vooruitgang beter te kunnen opvolgen. Door het verkrijgen van het topsportstatuut zullen zowel de club als de trainers veel kunnen bijleren van de professionele ondersteuning van Kiara. We hopen dat deze ervaringen dan ook de andere atleten ten goede zal komen.

Als alles volgens schema verloopt, zal ze haar eerste internationale wedstrijd in mei in Parijs lopen. Daar zal ze ook een internationale screening moet ondergaan. Intussen blijft ze gewoon verder trainen binnen onze club en kan ze stapsgewijs, samen met de andere atleten van haar groep, verder werken aan hun sportieve toekomst.


We wensen als club en de ganse trainersgroep haar dan ook veel succes toe. Samen met haar blijven we werken aan de toekomst van al onze atleten.


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Infomoment tijdens trainingen 19 en 21 september

Beste ouders, Op dinsdag en donderdag 19 en 21 september zal er tijdens de training van jullie zoon/dochter een infomoment plaatsvinden. Na het infomoment hebben jullie de mogelijkheid om zelf even me

Comments


bottom of page